Menu

Wednesday, 30 April 2014

[Reading Challenge] New Authors 2014 Update (March-April)

Kya, udah akhir bulan April aja. What a hectic month! Both March and April, actually! Udah masuk kuliah dan dapat part-time job - waktu baca jadi berkurang, deh. Buku dari penulis yang baru buatku cuma:

#1 Roma: Con Amore - Robin Wijaya (April)

Yup, itu aja untuk dua bulan ini. So unproductive! Semoga bulan Mei dan ke depannya makin produktif, deh!

Sekian dan terima kasih!

Saturday, 26 April 2014

[Book Review] Truth or Dare by Winna Efendi and Yoana Dianika


Judul Buku       : Truth or Dare
Pengarang         : Winna Efendi dan Yoana Dianika
Penerbit           : Gagas Media
Jumlah Halaman : 304 halaman
My Rating          : 4 of 5

(Semua gambar cover, identitas buku, dan blurb dalam review-review novelku bersumber dari Goodreads)


BLURB

LONG TIME NO SEE
Suaramu seperti embusan udara segar saat terdengar di gagang telepon. Apa kabarmu, Teman? Semoga waktu memperlakukanmu dengan baik. Oh ya, tentu saja aku juga kangen padamu. Bahkan sampai detik ini, kau selalu ada di speed dial handphone-ku—dan juga hatiku.

MISS YOU LIKE CRAZY
Banyak yang ingin aku ceritakan padamu saat bertemu nanti. Tentang teriknya matahari, tentang indahnya rembulan. Tentang ceritaku yang terjadi di antaranya.

WISH YOU WERE HERE
Tahukah kamu, sampai kau kembali lagi, akan selalu ada dua kursi di teras rumahku? Dan setiap sore, aku duduk di sana, membaca buku dan menunggu. Aku ingin, saat kau datang nanti, akulah orang yang pertama kali kau temui. Yang berlari ke arahmu sambil memekik senang.

Menjadi orang pertama yang akan memberimu pelukan selamat datang....


TRUTH OR DARE adalah Gagas Duet, novella dari dua penulis GagasMedia: Winna Efendi dan Yoana Dianika. Keduanya mempersembahkan cerita pahit manis sebuah persahabatan.


THE AUTHORS

Winna Efendi, lahir di Jakarta, 1986, di bawah naungan zodiak Capricorn. Senang menulis dalam lembaran buku tulis lama hingga akhirnya bergabung dengan sebuah komunitas penulisan online. Novel pertamanya berjudul Kenangan Abu-abu, diterbitkan awal 2008. Ai adalah buku keduanya. Sekarang ini, Winna bekerja di bidang keuangan, serta menjadi kontributor di beberapa majalah online. Waktu luangnya dihabiskan untuk menikmati tumpukan DVD jadul, buku-buku yang tak pernah habis dilahap, dan menulis.
(Sumber: Website GagasMedia)

Yoana Dianika, terlahir sebagai anak kedua dari tiga bersaudara dengan tanggal dan bulan yang kebetulan sama seperti Jay Chou dan Minzy (2NE1), 18 Januari. Seorang dreamer yang memiliki banyak keinginan untuk dicapai, salah satunya menjadi seorang penulis yang memiliki karya tak terlupakan (amin). Saat ini, sedang menempuh pendidikan di Sastra Jepang Universitas Airlangga Surabaya. Menyukai seni dan hal-hal yang berhubungan dengan foto candid. Juga sedang mencoba menyelesaikan beberapa buku (amin).
(Sumber: Website Bukune


MY SUMMARY

Persahabatan dan cinta. Agak sulit jika disuruh memilih salah satu di antaranya. Kebayakan orang mungkin akan memilih“persahabatan”, namun kenyataannya, lebih banyak yang memilih “cinta” tanpa sadar. Begitu pula yang dialami Catherine dan Alice. Di saat Alice lebih memilih “persahabatan”, sahabatnya malah memilih “cinta”.

Novel ini mengisahkan dua orang sahabat, Alice dan Catherine. Mereka udah bersahabat lama, dan persahabatan yang mereka jalin ini sangat kuat. Lalu, datang murid baru di kelas mereka, Julian. Dan tiba-tiba saja, gelembung antara Catherine dan Alice diinterupsi oleh si cowok baru itu. Mereka sama sekali nggak keberatan, maka terbentuklah rantai baru - persahabatan antara Al-Cat-Julian.

Ada yang bilang, cowok dan cewek mustahil untuk bersahabat. Pernyataan itu terkadang benar. Well, itulah yang terjadi di antara Al, Cat dan Julian. Al suka sama Julian, tapi Julian malah suka sama Cat. Dan rupanya, perasaan Julian itu nggak bertepuk sebelah tangan. Cat juga suka sama Julian. Typical triangle love. Al yang menyadari chemistry di antara Julian dan Cat memilih mundur dan membiarkan mereka pacaran. Awalnya, segalanya berjalan mulus. Persahabatan mereka masih tetap erat seperti biasa, hingga suatu malam, ketika Julian sedang berkabung dan memerlukan Cat di sisinya, tapi yang hadir hanyalah Al, karna Cat sedang berhalangan. Dan sebuah kecelakaan pun terjadi, membuat putusnya hubungan antara Cat dengan Julian, juga persahabatannya dengan Al.

Tetapi, ada juga yang bilang, persahabatan sejati nggak mudah retak, bukan begitu? Sayangnya, yang terjadi pada Al dan Cat sedikit mengenaskan. Ketika keretakan di antara persahabatan mereka hampir pulih, ada aja sesuatu yang menghalanginya, dan membenarkan pepatah yang mengatakan “Penyesalan datang terlambat”. Julian pun merasakan hal yang sama.

MY COMMENTARY

Kisah persahabatan yang sangat menyayat hati. Novel ini lebih menekankan sisi persahabatan daripada romance (jujur aja, awalnya aku berharap ini novel romance, jadi rada kecewa),  tapi tetap aja bagus. Ini duo dari dua penulis favoritku! Masuk seri GagasDuet, yang berarti kolaborasi antara dua penulis. Sangat menyenangkan, karena kita bisa menikmati karya brilian dari dua orang sekaligus, dengan gaya menulis yang berbeda.

Kak Winna mengambil sudut pandang Alice, sedangkan kak Yoana mengambil sudut pandang Catherine. Keduanya sangat mendalami karakter yang mereka pegang. Karena masing-masing penulis fokus pada karakter yang dipegang, tokoh yang tercipta pun unik dan sangat hidup. Terasanya seperti mereka yang sedang bercerita. Pendeskripsian latarnya juga keren. Menyenangkan sekali bisa membayangkan suasana pantai seakan aku juga ikut berada di sana. Pemilihan katanya juga menakjubkan, membuatku mengikuti arus cerita dengan senyum dan tetesan air mata. Kerasa banget perbedaan gaya menulis mereka, dan aku suka keduanya!

Covernya yang berwarna biru sangat menggugah hati, dengan gambar ombak yang sesuai dengan latar dalam novel. Desain layoutnya juga mengagumkan, seperti biasa. Recommended! Walaupun bukan favorit, mungkin karna masih sedikit kecewa karna aku naruh ekspektasi yang terlalu tinggi buat novel ini, tapi tetep aja, keren bo! Novel ini hadiah dari Yes24 waktu aku pertama kali ikut "Sayembara Resensi Buku"-nya, dan langsung menang, so, novel ini spesial. Well done for both of you, kak. You still impressed me! Keep writing!

[Book Review] The Truth about Forever by Orizuka


Judul Buku      : The Truth About Forever
Pengarang         : Orizuka
Penerbit           : Gagas Media
Jumlah Halaman : 284 halaman
My Rating          : 5 of 5












Cover Baru                                                                                                                  Cover Lama

(Semua gambar cover, identitas buku, dan blurb dalam review-review novelku bersumber dari Goodreads)


BLURB

Seberapa berharga sih satu detik itu? Tik. Sebentar saja dia langsung berlalu. Tik. Satu detik pergi lagi. Tak ada harganya.

Tapi tunggu sampai kau sadar waktumu hampir habis. Tik. Kau ingat selama ini jarang beramal. Kau teringat mimpi-mimpi yang nggak sempat kau wujudkan. Kau sadar nggak cukup menyayangi keluarga dan teman-temanmu. Tik. Tik. Tik. Kau panik, takut menyia-nyiakan lebih banyak waktu lagi.


THE AUTHOR

Bernama lengkap Okke Rizka Septiana. Gadis penggemar thriller yang senang mempelajari berbagai bahasa asing ini lahir di Palembang dan besar di Cirebon. Selain menulis, di waktu luang ia gemar membaca, menonton, mendengarkan musik serta fangirling bersama Kpoppers. Karya-karyanya antara lain: "Me & My Prince Charming", "Summer Breeze" (repackage: That Summer Breeze), "Duhh... Susahnya Jatuh Cinta...!" (repackage: Meet The Sennas), "Miss J" (repackage: Call Me Miss J), "High School Paradise", "Fight for Love!", "Love United: High School Paradise 2nd Half", "The Truth about Forever", "17 Years of Love Song", "The Shaman", "FATE", "Our Story", "I for You", "With You", "Best Friends Forever", "The Chronicles of Audy: 4R", "Oppa and I", "Oppa and I: Love Missions", "Oppa and I: Love Signs", "Infinitely Yours". 
(Sumber: Website GagasMedia with a bit of modifications)

MY SUMMARY

Hidup Yogas hanya diwarnai oleh kebencian. Dia selalu dikejar-kejar oleh waktu dan bergantung pada benda silinder kecil yang terbuat dari plastik itu. Suatu kali, dia memutuskan untuk mengakhiri dendamnya ini, dengan pergi mencari orang yang bertanggung jawab atas segala penderitaan yang dialaminya dan memberinya pelajaran. Dalam pencariannya itu, dia bertemu dengan Kana, gadis ambisius yang tulus ingin berteman dengannya. Tapi, Yogas nggak mau menerimanya. Yogas yakin Kana begitu peduli padanya karena dia nggak tau apapun mengenai Yogas.

Sampai akhirnya benang merah mereka tertaut. Sampai akhirnya Yogas sendiri bingung mengapa dia nggak bisa mengabaikan Kana begitu aja. Sampai akhirnya Kana yang udah tau segalanya pun masih tetap berada di samping Yogas, mendukungnya. Gadis berhati lembut yang menyadarkan Yogas atas segala hal yang tak dilihatnya selama ini. Gadis yang berhasil membuka matanya untuk melihat sisi lain dari kehidupan - sisi yang lebih bahagia. Kisah Yogas mungkin nggak berakhir bahagia seperti yang kuharapkan, tapi aku tau Yogas bersyukur karna setidaknya dia sempat merasakan kebahagiaan yang dia kira takkan pernah bisa dia rasakan.


MY COMMENTARY

Ini adalah cerita yang dipersembahkan kak Ori untuk semua pembacanya agar kita semua lebih menghargai kehidupan kita. Kisah yang sangat mengharukan. Alurnya nggak terduga, dan sangat menyayat hati. Karakter yang muncul juga begitu menarik, dengan sifat dan kepribadian yang unik. Setiap tokoh punya sifat, latar belakang, dan ambisi tersendiri, membuat mereka semakin nyata. Diksi yang dipilih kak Ori sangat tepat dan menusuk hati (alias jleb). Pesan moral di baliknya juga sangat kental. Banyak nilai-nilai kehidupan yang selama ini terlewatkan diungkapkan di sini. Aku banyak belajar.

Novel yang udah kembali dicetak ulang dengan cover baru ini benar-benar menakjubkan. Pantes aja dicetak ulang, bagus banget, sih! Cover lama dan cover barunya sama-sama bagus. Sama-sama menampilkan kesan sepi yang menggigit. Judulnya juga nggak kalah menarik, apalagi tagline-nya, membuatku dari awal pengen beli dan baca karna penasaran. Belum lagi blurb-nya yang... bikin aku speechless!

Recommended, deh! Waktu aku nyari novel ini, belum dicetul, jadi langka banget. Aku sampe rela beli novel ini online (dengan ongkir mahal) dan sepaket sama novel lain yang nggak kukenal, cuma karna aku ngefans berat sama kak Ori dan yakin novel ini pasti bagus. And I was right. So, what are you waiting for? Serbu!! 

Way to go, kak. You're seriously my favorite novelist!


Friday, 25 April 2014

[Movie Review] The Amazing Spider-Man 2: Rise of Electro (2014)


Movie Title      : The Amazing Spider-Man 2: Rise of Electro
Directed by     : Marc Webb
Produced by    : Avi Arad and Matt Tolmach
Based on        : Spider-Man by Stan Lee and Steve Ditko
Studio           : Columbia Pictures and Marvel Entertainment
Distributed by : Columbia Pictures
My Rating       : 5 of 5

(http://en.wikipedia.org/wiki/The_Amazing_Spider-Man_2)

The Amazing Spider-Man 2 is an American superhero film featuring the Marvel Comics character Spider-Man. The second movie reveals more about Peter’s parents, Richard (Campbell Scott) and Mary Parker (Embeth Davidtz). Then, in the present, Peter Parker (Andrew Garfield), who is graduating from high school, still continues to fight crime as Spider-Man. Later on, Peter's childhood friend, Harry Osborn (Dane DeHaan), returns to Manhattan to see his terminally ill father, the CEO of Oscorp, who then dies. Harry is appointed the new Oscorp CEO, only to become corrupt among the Oscorp board. 
One day, a strange man out of the blue wanders into the city and causes a blackout. Spider-Man attempts to calm him down, but then he attacks the whole city with his new uncontrollable power. And it doesn’t stop there. Another enemy arises, causing Spider-Man a lot of troubles. Peter finally finds out about his parents, especially his dad. His science knowledge, also with the help of Gwen (Emma Stone), manages to defeat the strange blue man who calls himself Electro. Spider-Man also manages to stop the other creature, but it ends quite terribly. 
I really hope I didn’t spoil anything from the summary. Believe me, it is hard not to tell a lot while you’re so excited about the movie. Like the prequel, this one is genius! The plot is brilliant, the conflicts are seriously engaging and unpredictable, and the casts are really talented (and also good looking!). What a great all-in-one package! This movie is really nicely done – absorbing me into the storyline. Great way of storytelling as well, with bits of information from the past, revealing mysteries and satisfying the curious me. Even though the ending is not really acceptable for me… (no, I’m not gonna spoil it!). It’s worth to watch, anyway. Such an entertainment! I watched this straight away after work, so it was a fantastic way to rest and refresh my mind! Aaa, Andrew Garfield... The thing about him is, not just he is cute, I really love his voice! Really matches with Spider-Man! And yeah, as I might have mentioned before, I really love Spider-Man, doesn't matter who plays him, since I love his mask, costume, and all. Dane DeHaan is also cute! Funny how the role of Harry is always played by cute guys! James Franco and Dane DeHaan <3 Anyway, funny how the director of this movie Spider-Man is Marc Webb, if you get what I mean. Lol!



I also posted this review on my Bubblews account. Check it out!

Wednesday, 23 April 2014

[Book Review] Roma: Con Amore by Robin Wijaya


Judul Buku       : Roma: Con Amore
Pengarang      : Robin Wijaya
Penerbit            : Gagas Media
Jumlah Halaman : 384 halaman
My Rating          : 3 of 5

(Semua gambar cover, identitas buku, dan blurb dalam review-review novelku bersumber dari Goodreads)


BLURB


Pembaca tersayang, 

Banyak jalan menuju Roma. Banyak cerita berujung cinta. Robin Wijaya, penulis novel Before Us dan Menunggu mempersembahkan cerita cinta dari Kota Tujuh Bukit. 

Leonardo Halim, pelukis muda berbakat Indonesia, menyaksikan perempuan itu hadir. Sosok yang datang bersama cahaya dari balik sela-sela kaca gereja Saint Agnes. Hangatnya menorehkan warna, seperti senja yang merekah merah di langit Kota Roma. Namun, bagaimana jika ia juga membawa luka?

Leo hanya ingin menjadi cahaya, mengantar perempuan itu menembus gelap masa lalu. Mungkinkah ia percaya? Sementara sore itu, di luar ruang yang dipenuhi easel, palet, dan kanvas, seseorang hadir untuk rindu yang telah menunggu.

Setiap tempat punya cerita. Roma seperti sebuah lukisan yang bicara tanpa kata-kata.

Enjoy the journey,

EDITOR



THE AUTHOR

Robin Wijaya hanya menulis cerita komedi dan naskah pribadi pada awalnya, tapi sejak 2 tahun terakhir, ia malah menggemari tulisan-tulisan yang cukup serius, puisi, ataupun artikel-artikel motivasi yang membangun. Sudah menerbitkan 2 buku solo dan beberapa antologi. Before Us adalah buku solo ketiga yang diterbitkan, sekaligus menjadi novel romance dewasa pertama yang ia tulis. Mendengarkan musik adalah satu-satunya aktivitas yang tidak pernah bosan ia lakukan, selain mengajar art dan matematika, atau sekadar ngobrol dan mencari ide-ide kreatif dengan teman-temannya.
(Sumber: Website GagasMedia with a bit of modifications)


MY SUMMARY

Roma berkisah tentang Leonardo Halim, seorang pelukis muda yang berbakat asal Indonesia, dan Felice, seorang karyawan KBRI di Roma yang memiliki masalah dengan keluarganya – terutama sang ibu. Keduanya sudah menemukan tambatan hati masing-masing, namun di akhir, dilema menyergap mereka, kenyataan menampar pipi mereka. Kisah ini menceritakan tentang kekuatan hubungan keluarga yang melebihi apapun, meraih cita-cita, dan menemukan jalan yang tepat.


MY COMMENTARY

So sorry to say, this one is not my cup of tea. Selain karena aku sudah mulai sarkastis sama yang namanya romance, kisah yang ini memang tidak terlalu spesial. Lack of engaging conflicts and strong chemistry. Karakternya lumayan menarik, tapi tidak terasa begitu hidup. Dialognya juga tidak terasa mengalir dan natural, mungkin karena terlalu baku dan kurang konsisten. Latar Romanya juga terkesan hanya menjadi pajangan – tidak terlalu terasa suasananya. Dan keseluruhan pembawaan cerita memberi kesan kalau penulisnya berusaha membuat pembaca terkesan dengan romantismenya – sayangnya, penulis agak gagal dalam hal itu. Maaf, Kak. Don’t give up, though! Looking forward to read your other novels. Keep writing!

[Anime Review] RDG - Red Data Girl (2013)


Anime Title   : RDG (Red Data Girl)
Directed by  : Toshiya Shinohara
Produced by : P.A. Works
Written by   : Michiko Yokote
Studio        : P.A. Works 
My Rating     : 3 of 5

(http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Data_Girl)

Red Data Girl (RDG) is a 12-episode Japanese anime series based on fantasy novels by Noriko Ogiwara. The story revolves around Izumiko Suzuhara, a 15-year old girl who has been raised at Tamakura Shrine, part of the Kumano Shrines World Heritage Site. She destroys any electrical device that she comes into contact with. Despite being shy, she wants to try living in the city. Her guardian Yukimasa Sagara recommends that she enroll at Houjou High School in Tokyo, accompanied by his son, Miyuki Sagara, who has trained to become a mountain monk from a young age. Izumiko then learns that she is a vessel for a goddess spirit and that Miyuki is tasked to protect her.
I don’t really get the main idea of this anime, so yeah, it’s not my favorite as well. I quite like the characters and part of the plot – despite the fact that I don’t get what it’s all about. And like any other least favorite anime of mine, I’ve got not much to say. Gomen ne!


I also posted this review on my Bubblews account. Check it out!

Monday, 21 April 2014

[Short Story] He Said, She Said


It's been awhile since the last time I posted a story here. And is this the first short story I've ever posted in English? I can't remember. So, this one is inspired by a girl named Amalia Azzahra, so all credits go to her! I read this story of her, and inspiration just struck like lightning. Thank you so much to you, Zahra! :D This is just a typical, simple short story, but I really hope you all enjoy it!


SHE SAID

I’m that type of girl, who tends to fall for shy, clueless guys. I love romantic and sweet guys, but lately I realized, those who don’t say much but shows in little actions are much more lovable, if it makes any sense. I think most girls are like that. They love that kind of character in movies or novels, who isn’t NATO – no action, talk only. They would say they don’t need romantic guys – they want cool guys who seem not to care, but actually are dying inside. 

HE SAID

I’m that type of guy, who tends to fall for cute, popular girls. Cliché? To be exact, girl without the ‘S’, because up till now, only this one girl who manages to attract me. I know this might sound lame, but she’s not like any other girls. She is beautiful, smart, easy-going, kind-hearted, and all what ‘perfect’ girls have in movies, but what makes her different is, she doesn’t have a clue.

SHE SAID

But in the end, in reality, those girls would easily fall for sweet and romantic words. In fact, they are actually craved for those. I’m not like them. I’m sick of sweet and romantic words. I’ve had enough. I know for sure that I would fall, or already fell, for that kind of guy, whom I was talking about before. Even though I’m usually tired of his ignorant and clueless personality, I don’t really mind. It just shows how he is. He is cool in every way, and it makes him even cooler for not noticing it.

HE SAID

I will call her Camillian from now on, because it fits her perfectly. She is popular in her kind of way. Unlike those girls from chicklits who is popular because of her money, beauty, or any other material things, this girl, like her name, is like a chameleon. She will always look good and fit perfectly anywhere she likes. Everyone is happy to be her friends, simply because her natural talent in socializing and awesome personality.

SHE SAID

Too bad I’m not the only one who notices his awesomeness. Everyone can see it, even if he is trying to hide it. And competition doesn’t really give me more confidence to chase after him. I’m just a simple girl with no special traits at all. I don’t really like being with people. I’m a geek who prefers reading novels alone in my room rather than going to parties with my friends. I’m a freak who prefers milk on top of beers, Bible on top of magazines, library on top of mall. And now, you can see a thousand and one reasons why that guy should choose other girls rather than me. I’m invisible. 

HE SAID

I won’t say she’s perfect, because no one is. People would see someone they love as a perfect one, but I won’t. Like everyone else, she is a normal human, so she is not perfect. And I don’t mind at all, because it’s not perfection that I seek in her. I love her weaknesses – it makes me want to protect her. In some sense, it’s like she has multiple personalities – or at least, two that contradict each other. For instance, as much as she loves socializing and being with people, she also loves being alone. Call her a loner, because she is. There will be times when she just sits there by herself, thinking about God-knows-what, which always makes me curious. Trust me, I often feel like cutting her head off just to see what’s inside, but I love her too much to do that.

SHE SAID

Nobody is perfect, and I do not need perfection. Everything is already in him. Music, sports, science, faith, beauty, personality – he has them all. That smile which takes my breath away. That voice which lifts me up to the seventh sky. It sounds lame, I know, but I don’t know how else to describe how I feel when he’s around. Like any other girls, I would like to do everything I can to make myself visible in his eyes, but it’s just nearly impossible. Yes, he makes me feel special at some point, but if everyone is treated special, no one really is. He was just born that way – kind and gentle, and no one can blame him for that.

HE SAID

Have you ever seen rainbow in waterfall? That’s one way to describe her beautiful smile. Sunset, sunrise, all is as beautiful as she is. I might exaggerate a bit, but you know how people who are in love are. I just can’t help it. Too bad she’s in love with someone else. No one can really read her mind, but I just know, somehow. At least I know she’s in love with guys who are smart and talented, unlike me – a jock who can only run around field with ball on my feet. I’m nothing compare to her ex-crushes. I can play guitar and sing, but I’m not that good, either. Pathetic.

SHE SAID

Above all the reasons why I don’t deserve his attention, I know whom he falls for. That’s most probably why I have no confidence at all. He falls for this super gorgeous and popular girl. How do I know? He told me that – every bit and little thing. I know how he loves her beautiful smile, her friendliness, her everything. It isn’t possible for me to compete with her in any way. My chance is minus – not just zero. 

HE SAID

We were – well, still are, best friends. That’s one thing that makes me feel lucky. At least I can be around her quite often, even though it means I would hurt myself even more. If I could be confident, just for a little while, I would say, “I’m the guy for her”. I know what she loves, what she hates, what she wants, what she’s like. I can even write a book and call it ‘Everything You Need to Know about Camillian’. We are that close. We share almost everything to each other. I’m the only one who can understand her. How can it not enough?

SHE SAID

I must say I’m lucky. I’m not that invisible. He can still see me, but as a close friend, no more than that. He doesn’t mind to share everything to me, and I prefer to be the one who listens. Even though it hurts, like knowing who his crush is, I’m still lucky. Being friend-zoned is not that bad. Better than being an enemy or stranger, right? I might bury these feelings inside me until I die, and I don’t really mind. I won’t regret the fact that I have experience so many things with him. I can hear him singing any time I want. I can watch him play soccer whenever I want. I can be around him without any reasons. That’s quite enough.

HE SAID

I can actually win her heart, with all the knowledge and understanding of her, but like any other lame reasons, I don’t really want to ruin our friendship. I think, as much as I want to be more than a friend to her, I also love the way we are right now. So I guess, I will never tell her how I really feel. Let it just be this way. At least I can know part of the contents in her head that she doesn’t mind to share. I don’t really have to cut off her head to know what’s inside. And she doesn’t mind if I’m around when she wants to be alone. If I tend to feel awkward just to sit around in silence, I don’t feel that way with her. We can spend hours in silence – she reads novels, and I play around with my soccer ball or guitar. She doesn’t mind if I sing while she’s reading. We also often spend time together in the library reading the Bible together. I’d rather cherish every moment I can have with her than keep worrying about these stupid feelings.


”Love isn’t always as you see it. Love isn’t always as you dream it should be. Love isn’t always gonna find you. But this is love, cause you’re all I’m thinking of.” 
(Same Same – Love Isn’t)

Sunday, 20 April 2014

[Anime Review] Hyouka (2012)


Anime Title   : Hyouka
Directed by  : Yasuhiro Takemoto
Produced by : Kyoto Animation
Written by   : Shoji Gatoh
Studio        : Kyoto Animation 
My Rating     : 4 of 5

(http://en.wikipedia.org/wiki/Hy%C5%8Dka)

Hyouka is a 22-episode Japanese anime series based on the first volume of a mystery novel series by Honobu Yonezawa. The story goes around four high school students who are the members of Classic Literature Club. First off, they face a mystery about the history of their club 45 years ago. It then goes on to other mysteries which happen in their daily life, and they manage to solve them all together – which brings adventure to their boring high school life.
This series is quite random, but I like how they manage to have simple but quite interesting mysteries in everyday life. And one thing I really adore about anime, they are really good in characterization. The characters always have strong and stable personalities – which means, they stay in their character. It makes them alive, and you can say they’re unique, because their personalities are different to one another. There is a bit romance, and also about friendship, and as always, I was enjoying it. At first, I wasn’t really attracted, but they managed to entertain and impress me. Team Houteru and Team Mayashi!


I also posted this review on my Bubblews account. Check it out!

Wednesday, 9 April 2014

[Anime Review] Guilty Crown (2011)


Anime Title   : Guilty Crown
Directed by  : Tetsurō Araki
Produced by : Production I.G's Division 6
Written by   : Hiroyuki Yoshino and Ichirō Ōkouchi 
Studio        : Production I.G 
My Rating     : 3.5 of 5

(http://en.wikipedia.org/wiki/Guilty_Crown)

Guilty Crown is a Japanese anime television series with 22 episodes, which tells about Shu Ouma, a high school boy who inadvertently obtains an ability to draw out items called "Voids" from other people. He is then thrown into the conflict between a quasi-governmental organization known as the GHQ and a resistance group called Funeral Parlor which aims to restore Japan's independence from the GHQ. In the process, Shu has to deal with the burden his ability puts on his shoulders and the horrific mystery of his past. A lot of loss and pain, but in the end, he manages to regain his so-called normal life, even though it can’t be the same anymore.
I can’t say this is the best anime I’ve ever watched, but it’s quite entertaining. I was quite confused of the plot, though, and I didn’t find myself too engaged with the series, but the characters are quite lovable, and the main idea is quite brilliant. Too bad I didn’t fully enjoy it. The ending is not too satisfying, and yeah, it’s not really engaging. 



I also posted this review on my Bubblews account. Check it out!

Wednesday, 2 April 2014

[Anime Review] Another (2012)


Anime Title   : Another
Directed by  : Tsutomu Mizushima
Produced by : P.A. Works 
Written by   : Ryō Higaki 
Studio        : P.A. Works 
My Rating     : 5 of 5

(http://en.wikipedia.org/wiki/Another_(novel))

Another is a Japanese mystery horror anime series adapted from a novel by Yukito Ayatsuji. The story focuses on a mystery curse revolving around students and people related to class 3-3 which cause senseless deaths. That’s pretty much what it is about. I don’t want to describe it too detailed because I don’t want to spoil anything.
I can say this is a horror anime, but in the end, it is more thriller and mysterious. I like this kind of genre, even though it made me shiver because of the bloody scenes. It’s quite creepy, and the horror isn’t like that kind of horror I hate, that creeps people with its shocking sounds. The whole plot and conflicts are creepy, so they don’t need to creeps audience with scary voices. Its creepiness is really unique. The whole mystery succeeded to grow my curiosity. I also love the characters, especially the main ones – Kouichi and Mei. You know what else is unique about this horror anime? It made me laugh at some point, because they do put a funny scene, and also touching and romantic one(s). Love it!! 



I also posted this review on my Bubblews account. Check it out!